Nibbler Grindmaster

Vår egna slipmaskin som underlättar och effektiviserar ditt arbete vid stansmaskiner.

Nibbler Grindmaster är konstruerad för att snabbt och enkelt skärpa stansar och dynor till alla fabrikat av stansmaskiner. Maskinens automatik gör att operatören inte behöver övervaka slipningen utan kan ägna sig åt stansmaskinen medan verktygen slipas. Att montera ett verktyg och starta en slipning tar ca. 30 sekunder. Att slipa 0,1mm på ett mindre verktyg tar ca. 1,5 minut. När slipningen är klar återgår maskinen till stand-by läge och stängs av.

Teknisk data

Max. verktygsdiameter 160mm
Max. verktygshöjd 230mm Tryckluft 6 bar
Elektrisk anslutning 400V-3Ph-50Hz
Maskinens mått 700x700x1900mm
Nettovikt ca. 450kgs

Stativ – maskinen har ett stumt stativ av gjutjärn vilket ger hög stabilitet.
Skyddsluckan – maskinen har en skyddslucka som öppnas och stängs automatiskt med pneumatik.
Kompensering – inga manuella justeringar behövs för att kompensera slipskivans förslitning då detta sker automatiskt vid referenskörningen.
Sliputrymmet – tack vare skyddsluckans utformning är sliputrymmet lätt åtkomligt från tre sidor för montering av verktyg och rengöring.
Kylning – maskinen är utrustad med ett väl beprövat slutet system för kylvätskan.
Manöverpanel – maskinen har en HMI med ett mycket enkelt och användarvänligt gränssnitt så att vem som helst kan använda maskinen.
Positionering – positioneringen sker med en AC-servomotor över en precisionsväxel och kulskruv. Dubbla linjärenheter med fyra vagnar ger en mycket stabil lagring.
Verktygsavkänning – verktyget som skall skärpas behöver inte monteras i någon speciell höjd då maskinen automatiskt känner av verktyget innan slipningen börjar