FLADDER® 200/GYRO

FLADDER 200/Gyro är en avgradningsmaskin för material såsom stål, rostfritt stål, aluminium, titan, koppar och trä.

Den är den minsta maskinen i FLADDER® GYRO-familjen, som har flera komponenter från de större GYRO-maskinerna: Ett kraftfullt växelhuvud monterat med 6 koniska spindlar på vilka olika slipverktyg kan användas. Spindlarna roterar parvis medan hela växelhuvudet utför en oscillerande och roterande rörelse över arbetsstyckets yta. Detta garanterar en enhetlig finish av arbetsstyckena och enhetligt slitage av slipverktygen. 

Det centrala huvudet som bär verktygen är en extremt stark och kompakt enhet. Kugghuvudet är monterat i ett unikt upphängningssystem av scissortype, Med hjälp av ett kraftfullt vakuumsystem hålls även små arbetsstycken säkert under processen. Vakuumbältets bredd är 1300 mm.

Kontrollpanelen med en pekskärm garanterar en enkel och hanterbar manövrering av maskinen. Stativet är pulverlackerat och solid byggt med stora fönster vilket ge en bra överblick av processen. 

Fladder Danmark fokuserar på att spara energi, som tillval kan vakuummotorn styras av en frekvensomvandlare. Vid bearbetning av stora detaljer kan vakuumeffekten sedan ställas in på hälften och därmed spara energi. De andra motorerna i maskinen styrs som standard av frekvensomvandlare. Ett annat alternativ är ett energibesparingssystem som fungerar med en laserstråle som upptäcker flödet av arbetsstycken i maskinen. Om flödet av arbetsstycken stannar stängs maskinen stegvis. Detta sparar energi och undvik onödigt slitage av verktyg och maskin.

För mer information vänligen kontakta oss.

 

Total height 2135 mm
Machine width 1800 mm 
Total length 1690 mm
Height of conveyor belt 840 mm
Working width with vacuum hold 1000 mm
Max work piece height 100 mm
Max work piece width 1000-1200 mm
Infeed speed 0,3 – 10,0 m/min.
Spindle number, diameter & length 6 x 100×350 mm  or 6 x 200×250
Voltage 3 x 400/500V
Max/min. fuse 63A/32A mm 
Max power consumption 17,5 kW
Net weight 1500 kgs

Nibbler är din helhetsleverantör och genom nära samarbete med flera serviceföretag så tillhandahåller vi installation, utbildning, mjukvaror och övrig kringutrustning. Vi är med er hela vägen!